Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haarlemmermeer vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Haarlemmermeer? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site delen we uitgebreide informatie over de actuele typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Haarlemmermeer!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-haarlemmermeer-2132

Vloerverwarming laten leggen in Haarlemmermeer

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Zodoende heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de badkamer, berging / schuur, woonkamer, gang, toilet, keuken. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende types zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. Soms is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tegels, laminaat, tapijt, parket, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Haarlemmermeer zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) krijg je offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming experts nabij Haarlemmermeer

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is hangt af van jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema vind je aanvullende uitleg over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. In situaties als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Haarlemmermeer.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Relatief snel te leggen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Bosch, Remeha, Nefit, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Magnum, e-Heat, Therminon, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Haarlemmermeer

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Haarlemmermeer

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Haarlemmermeer.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een goedkope manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Haarlemmermeer variëren tussen de €1000,00 – €2475,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve zaken die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de volgende tabel kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haarlemmermeer (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €720€755 – €800
25 m2€800 – €1200€975 – €1525
45 m2€2350 – €2850€2525 – €3225
60 m2€3800 – €4350€4175 – €4725
80 m2 +€5150 – €5675€5675 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, wapeningen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Let op: meerdere constructies zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna bieden we stapsgewijs meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haarlemmermeer? Hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Zandvoort, Bloemendaal en Lisse.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Haarlemmermeer ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeer.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Haarlemmermeer?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €950 voor 10 m2 tot om en nabij de €6.200 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het soort product (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan de gewenste installatie, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haarlemmermeer, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2150, 2151, 2152, 2153.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie