Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Eemnes vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Eemnes? Vloerverwarming betreft een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die jouw vloer opwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts check je veel info over de verschillende vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Eemnes!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-eemnes-3755

Vloerverwarming laten leggen in Eemnes

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Door die keuze is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder omlijnen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de gang, toilet, keuken, badkamer, berging / schuur, woonkamer. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een type verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende soorten zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, tapijt, tegels, linoleum, vinyl, parket. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Eemnes eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief ontvang jij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Eemnes en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installateurs nabij Eemnes

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. Hieronder delen we bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Eemnes.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Vaillant, Nefit, AWB, Bosch.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Therminon, e-Heat, Technea, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Eemnes

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Eemnes

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Eemnes.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Eemnes liggen rond de €1075,00 tot €1950,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei factoren. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere zaken die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Eemnes (update maandag, 4 maart 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €730€760 – €805
25 m2€875 – €1250€1150 – €1575
40 – 50 m2€2300 – €2750€2625 – €3350
65 – 70 m2€3725 – €4375€4050 – €4700
80 – 90 m2€5150 – €5750€5750 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, verdeler, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Utrecht).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Advies: bepaalde vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een specialist of winkel. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave check je kort en bondig de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Eemnes? Onderstaand check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in De Bilt, Baarn en Soest.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Eemnes bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.eemnes.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Eemnes?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.475 voor 10 m2 tot zeker €6.350 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door de gekozen installatie (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het soort systeem, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Eemnes, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 3755.

Plaats een reactie