Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haarlem vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Haarlem? Het is een populaire vorm van huisverwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts delen we bruikbare informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Haarlem!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-haarlem-2011

Vloerverwarming laten leggen in Haarlem

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan delen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, berging / schuur, toilet, woonkamer, badkamer, keuken. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende systemen zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, parket, tegels, PVC, linoleum, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Haarlem eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Haarlem en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Haarlem

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het onderstaande blok bieden we aanvullende informatie over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wint aan terrein in Nederland. In situaties als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Haarlem.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Remeha, Bosch, Nefit, Intergas.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, WTH, e-Heat, Magnum, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Haarlem

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Haarlem

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Haarlem.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Haarlem schommelen tussen de €1175,00 – €2400,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de volgende tabel krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haarlem (update vrijdag, 24 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €735€755 – €795
25 m2€850 – €1350€1025 – €1650
50 m2€2200 – €2750€2550 – €3275
60 – 65 m2€3850 – €4450€4000 – €4775
85 – 90 m2€5100 – €5675€5600 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, wapening, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, verdeler en arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Disclaimer: enkele types hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna verstrekken we kort en bondig aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haarlem? In het schema hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Beverwijk, Heemskerk en Zandvoort.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Haarlem bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.haarlem.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Haarlem?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €900 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.200 voor 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het gewenste model (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het soort model, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haarlem, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2000, 2001, 2002, 2003, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2019, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026, 2031, 2032, 2033, 2034, 2035, 2036, 2037, 2051.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie