Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zaanstad vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Zaanstad? Het gaat om een watergedragen of elektrisch systeem die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina vind je praktische informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zaanstad!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-zaanstad-1506

Vloerverwarming laten leggen in Zaanstad

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Met een professional ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder adviseren we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan badkamer, berging / schuur, gang, woonkamer, toilet, slaapkamer. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen installaties zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, tegels, parket, vinyl, linoleum, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Zaanstad eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om jouw adres, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post bieden wij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Zaanstad en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming experts omgeving Zaanstad

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en budget. In het volgende schema check je meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Zaanstad.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Vaillant, Bosch, ATAG, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Therminon, Magnum, WTH, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Zaanstad

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Zaanstad

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Zaanstad.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een innovatieve manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zaanstad liggen rond de €1025,00 tot €2400,00. De uiteindelijke kosten hangen af van velerlei aspecten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve keuzes die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zaanstad (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €725€770 – €790
25 m2€875 – €1200€1025 – €1525
50 m2€2325 – €2775€2600 – €3225
65 – 70 m2€3825 – €4350€4050 – €4800
80 m2 +€5125 – €5725€5750 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Disclaimer: diverse constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder vind je kort en bondig de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zaanstad? In het gedeelte hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Uithoorn, Aalsmeer en Oostzaan.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Zaanstad is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.zaanstad.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Zaanstad?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.175 voor 15 m2 tot zeker €6.450 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het gekozen model (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door de gewenste installatie, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zaanstad, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1544.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie