Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oostzaan vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Oostzaan? Vloerverwarming is een verwarmingstype die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd meer ruimte over in je huis! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten vind je praktische informatie over de huidige soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oostzaan!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-oostzaan-1511

Vloerverwarming laten leggen in Oostzaan

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Daardoor heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder omlijnen we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de woonkamer, gang, berging / schuur, keuken, slaapkamer, badkamer. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende keuzes zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In sommige gevallen is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, tegels, linoleum, tapijt, parket, PVC. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Oostzaan zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Oostzaan en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming installateurs regio Oostzaan

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna bekijk je aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Oostzaan.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Remeha, ATAG, Nefit, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, WTH, Warmup, Danfoss, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Oostzaan

Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Oostzaan

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Oostzaan.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een duurzame manier warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oostzaan liggen tussen de €1000,00 tot €1875,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van diverse facetten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante zaken die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oostzaan (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€760 – €780
20 m2€800 – €1250€1000 – €1450
40 – 45 m2€2200 – €2875€2600 – €3375
70 m2€3775 – €4400€4150 – €4775
80 – 90 m2€5150 – €5700€5525 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, wapening, thermostaat, tackerplaten, verdeler, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Belangrijk: sommige vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder vind je samengevat extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oostzaan? In het schema hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Aalsmeer, Purmerend en Wormerland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Oostzaan bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.oostzaan.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Oostzaan?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €725 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen product (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van de gekozen installatie, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oostzaan, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1510, 1511.

Plaats een reactie