Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Uithoorn vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Uithoorn? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts vertellen we je uitgebreide informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Uithoorn!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-uithoorn-1423

Vloerverwarming laten leggen in Uithoorn

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan delen we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld gang, berging / schuur, badkamer, toilet, woonkamer, keuken. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, tegels, laminaat, PVC, tapijt, parket. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Uithoorn op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Uithoorn en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming specialisten regio Uithoorn

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok vertellen we nuttige informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name bij verbouwklussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Uithoorn.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Vaillant, Bosch, Nefit, Remeha.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, WTH, e-Heat, Magnum, Warmup0Uithoorn

  De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Relatief eenvoudig te plaatsen.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Uithoorn

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Uithoorn.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Uithoorn variëren tussen de €1225,00 tot €2300,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal werkzaamheden. Om te beginnen maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Uithoorn (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€775 – €800
25 m2€900 – €1350€1000 – €1575
40 m2€2350 – €2850€2675 – €3325
65 m2€3750 – €4500€4100 – €4725
85 m2 +€5250 – €5725€5675 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, wapening, thermostaat, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Tip: enkele vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna tref je een toelichting / de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Uithoorn? In het schema hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Almere, Weesp en Aalsmeer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Uithoorn krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.uithoorn.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Uithoorn?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €800 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.250 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen product (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het geselecteerde model, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Uithoorn, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1420, 1421, 1422, 1423.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie