Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stede Broec vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Stede Broec? Vloerverwarming betreft een laag temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal vind je nuttige informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Stede Broec!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-stede-broec-1611

Vloerverwarming laten leggen in Stede Broec

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Zo heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de gang, berging / schuur, woonkamer, toilet, badkamer, slaapkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste producten zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, tapijt, linoleum, tegels, laminaat, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Stede Broec eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief krijg jij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Stede Broec en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming experts omgeving Stede Broec

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is afhankelijk van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. Hieronder tref je meer over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Stede Broec.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Remeha, AWB, Vaillant, Bosch.

Natbouw-systemen

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Warmup, WTH, e-Heat, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Stede Broec

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Stede Broec

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Stede Broec.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Stede Broec variëren tussen de €1225,00 – €2375,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van diverse onderdelen. Zo is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante aspecten die de prijzen bepalen: het soort systeem, de grootte van de ruimte, de legwijze en de mate van afwerking. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stede Broec (update zaterdag, 15 juni 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€770 – €790
25 m2€950 – €1325€1150 – €1475
45 – 50 m2€2275 – €2750€2675 – €3200
60 m2€3850 – €4425€4075 – €4875
85 m2 +€5250 – €5675€5525 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, verdeler, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Let op: meerdere constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna lees je in het kort extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stede Broec? In de tabel hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Oostzaan, Wormerland en Drechterland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Stede Broec kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.stedebroec.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Stede Broec?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €875 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het soort systeem (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het type systeem, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stede Broec, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1614, 1616.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie