Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Purmerend vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Purmerend? Vloerverwarming betreft een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform vind je bruikbare informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Purmerend!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-purmerend-1441

Vloerverwarming laten leggen in Purmerend

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Door die keuze weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, woonkamer, gang, badkamer, slaapkamer, toilet. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende keuzes zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, vinyl, laminaat, PVC, linoleum, parket. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Purmerend eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Purmerend en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Purmerend

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In de volgende bullets tref je meer informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Purmerend.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, AWB, Bosch, Vaillant, Remeha.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Warmup, Magnum, Danfoss, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Purmerend

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Purmerend

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Purmerend.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een innovatieve manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Purmerend kost globaal gezien tussen de €1250,00 tot €2175,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal factoren. Zo maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige keuzes die de prijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Purmerend (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €740€770 – €785
25 m2€800 – €1225€1000 – €1600
40 m2€2300 – €2900€2525 – €3400
60 m2€3850 – €4350€4100 – €4800
90 m2 +€5225 – €5700€5700 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, wapening, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Belangrijk: enkele soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de opsomming hieronder check je overzichtelijk meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Purmerend? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Gooise Meren, Uithoorn en Zaanstad.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Purmerend bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.purmerend.nl). Voor groene oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Purmerend?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.475 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.450 voor 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het type model (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het type systeem, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Purmerend, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1440, 1441, 1442, 1443, 1444, 1445, 1446, 1447, 1448, 1481.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie