Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Enkhuizen vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Enkhuizen? Het is een vorm van centrale verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform lees je veel info over de actuele vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Enkhuizen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-enkhuizen-1601

Vloerverwarming laten leggen in Enkhuizen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan delen we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan berging / schuur, toilet, gang, slaapkamer, keuken, woonkamer. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, PVC, vinyl, tapijt, tegels, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Enkhuizen zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan jouw adres, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail bieden wij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Enkhuizen en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming installatiebedrijven regio Enkhuizen

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In de volgende bullets vind je aanvullende info over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt steeds populairder. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Enkhuizen.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Relatief snel te leggen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, ATAG, Vaillant, Bosch, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Warmup, e-Heat, WTH, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Enkhuizen

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Enkhuizen

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Enkhuizen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Enkhuizen liggen tussen de €975,00 tot €2100,00. De precieze kosten komen tot stand door verschillende werkzaamheden. Zo maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve facetten die de totaalprijs bepalen: het type installatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In onderstaande weergave verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Enkhuizen (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €745€755 – €785
20 – 25 m2€825 – €1200€1025 – €1525
40 – 50 m2€2350 – €2875€2600 – €3400
65 – 70 m2€3775 – €4475€4200 – €4725
85 – 90 m2€5150 – €5750€5700 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, verdeler, wapening, tackerplaten, noppenplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Let op: meerdere vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het schema hierna verstrekken we overzichtelijk meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Enkhuizen? In het schema hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Zaanstad, Oostzaan en Stede Broec.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Enkhuizen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.enkhuizen.nl). Voor duurzame installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Enkhuizen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €775 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.800 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van de gewenste installatie (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het type product, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Enkhuizen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Ten eerste kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1600, 1601, 1602.

Plaats een reactie