Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoorn vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Hoorn? Vloerverwarming wil zeggen een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site delen we alles over de bekendste vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Hoorn!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-hoorn-1625

Vloerverwarming laten leggen in Hoorn

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld keuken, badkamer, gang, woonkamer, berging / schuur, toilet. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende installaties zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, parket, linoleum, laminaat, vinyl, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Hoorn zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hoorn en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming installatiebedrijven nabij Hoorn

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het onderstaande blok check je meer over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Hoorn.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Remeha, Nefit, AWB, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Therminon, Technea, Danfoss, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Hoorn

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hoorn

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Hoorn.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoorn kost globaal gezien tussen de €1075,00 tot €2375,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van allerlei factoren. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoorn (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€760 – €800
20 m2€925 – €1300€1100 – €1650
40 – 45 m2€2250 – €2875€2675 – €3225
60 – 70 m2€3750 – €4450€4025 – €4850
85 – 90 m2€5200 – €5750€5700 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Disclaimer: diverse vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave verstrekken we samengevat de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoorn? In het schema hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Enkhuizen, Stede Broec en Koggenland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Hoorn is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.hoorn.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hoorn?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.025 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.000 voor 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door de gewenste installatie (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het geselecteerde model, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoorn, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1689.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie