Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Opmeer vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Opmeer? Dit is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal ontdek je nuttige informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Opmeer!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-opmeer-1716

Vloerverwarming laten leggen in Opmeer

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Zodoende mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, badkamer, gang, toilet, slaapkamer, keuken. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire producten zijn een watergedragen of een installatie op stroom. Doorgaans zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, tapijt, PVC, parket, linoleum, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Opmeer vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om jouw adres, e-mail en jouw 06-nummer. Via mail of per post delen wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Opmeer en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming installateurs nabij Opmeer

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok delen we aanvullende details over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept kan zeer interessant zijn. Met name bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Opmeer.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Vaillant, AWB, Bosch, Intergas.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, WTH, Warmup, Danfoss, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Opmeer

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Opmeer

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Opmeer.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een duurzame wijze opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Opmeer komen uit tussen de €1125,00 tot €1900,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door meerdere factoren. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In het volgende blok tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Opmeer (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €745€770 – €805
25 m2€800 – €1200€1125 – €1625
40 m2€2300 – €2850€2675 – €3325
70 m2€3725 – €4375€4050 – €4900
80 – 85 m2€5125 – €5650€5675 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Let op: diverse afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of showroom. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema bekijk je stapsgewijs praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Opmeer? In het schema hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Hoorn, Koggenland en Dijk en Waard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Opmeer is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.opmeer.nl). Voor duurzamere installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Opmeer?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.475 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het gekozen systeem (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het soort systeem, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Opmeer, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1716.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie