Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beverwijk vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Beverwijk? Het gaat om een zeer zuinig verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site check je handige informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Beverwijk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-beverwijk-1948

Vloerverwarming laten leggen in Beverwijk

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Op die manier weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan slaapkamer, badkamer, woonkamer, gang, keuken, toilet. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende systemen zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of vloerafwerking als linoleum, tapijt, PVC, parket, tegels, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Beverwijk vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals de locatie van je huis, e-mail en jouw 06-nummer. Via mail of per post bieden wij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Beverwijk en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming specialisten regio Beverwijk

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is hangt af van allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het volgende schema vertellen we aanvullende info over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt meer en meer toegepast. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Beverwijk.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Intergas, Bosch, Vaillant, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Warmup, Technea, Danfoss, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Beverwijk

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Beverwijk

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Beverwijk.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een voordelige manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Beverwijk liggen rond de €1175,00 – €2000,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse factoren. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type systeem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beverwijk (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€770 – €800
20 – 25 m2€800 – €1250€1075 – €1525
45 m2€2325 – €2800€2650 – €3200
60 – 65 m2€3775 – €4450€4025 – €4700
90 m2 +€5125 – €5800€5525 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, noppenplaten, verdeler, draadmatten, wapening, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Notitie: diverse soorten hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een expert of winkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de volgende weergave tref je samengevat extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beverwijk? In de tabel hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Bergen Noord-Holland, Castricum en Heemskerk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Beverwijk heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.beverwijk.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Beverwijk?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €850 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.500 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het type installatie (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het gekozen product, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beverwijk, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1940, 1941, 1942, 1943, 1944, 1945, 1946, 1947, 1948.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie