Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Weesp vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Weesp? Het gaat om een comfortabele verwarming die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal bieden wij bruikbare informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Weesp!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-weesp-1381

Vloerverwarming laten leggen in Weesp

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Zodoende is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de toilet, badkamer, gang, slaapkamer, berging / schuur, keuken. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste types zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als tegels, linoleum, tapijt, parket, laminaat, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Weesp zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals jouw adres, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) sturen wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Weesp en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven nabij Weesp

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Het perfecte systeem heeft te maken met jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok vertellen we praktische informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt steeds populairder. Met name bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Weesp.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Minder risico op barsten.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant, Bosch, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Magnum, e-Heat, Danfoss, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Weesp

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Weesp

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Weesp.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een slimme manier verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Weesp liggen rond de €1250,00 tot €2100,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van veel aspecten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Weesp (update zondag, 26 mei 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €720€760 – €790
20 m2€900 – €1200€1075 – €1550
40 m2€2300 – €2850€2675 – €3225
65 m2€3800 – €4450€4125 – €4850
85 m2 +€5150 – €5675€5750 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Tip: enkele types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema check je samengevat extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Weesp? In het gedeelte hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Blaricum, Huizen en Gooise Meren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Weesp is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.weesp.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Weesp?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.100 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.800 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs is afhankelijk van het type model (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van de geselecteerde installatie, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Weesp, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1380, 1381, 1382, 1383, 1384.

Plaats een reactie