Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Velsen vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Velsen? Het gaat om een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij uitgebreide informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Velsen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-velsen-1971

Vloerverwarming laten leggen in Velsen

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Daardoor mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, keuken, gang, toilet, badkamer, berging / schuur. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare keuzes zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. Soms is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, laminaat, parket, linoleum, tapijt, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Velsen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) sturen we 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Velsen en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming vakmannen omgeving Velsen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze hangt af van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. Hieronder bekijk je informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Vooral bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Velsen.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Vaillant, AWB, Bosch, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, WTH, Therminon, Danfoss, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Velsen

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Velsen

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Velsen.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een goedkope manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Velsen liggen rond de €1075,00 tot €2250,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van velerlei onderdelen. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Velsen (update donderdag, 23 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€760 – €790
20 m2€825 – €1250€1000 – €1450
40 – 50 m2€2325 – €2850€2625 – €3250
70 m2€3725 – €4425€4000 – €4800
80 – 85 m2€5125 – €5700€5525 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Notitie: sommige vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand tref je in het kort de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Velsen? In de tabel hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Uitgeest, Beverwijk en Haarlem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Velsen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.velsen.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Velsen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.300 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het gewenste product (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het soort product, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Velsen, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1990, 1991, 1992.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie