Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Edam-Volendam vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Edam-Volendam? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina vind je handige informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Edam-Volendam!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-edam-volendam-1132

Vloerverwarming laten leggen in Edam-Volendam

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de woonkamer, gang, slaapkamer, berging / schuur, keuken, badkamer. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende modellen zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, PVC, parket, linoleum, tegels, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Edam-Volendam vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals je woonadres, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) krijg je gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Edam-Volendam en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van goede vloerverwarming vakmannen nabij Edam-Volendam

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze is afhankelijk van diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en budget. In het onderstaande blok tref je details over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Edam-Volendam.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Bosch, Vaillant, ATAG, Intergas.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Magnum, Therminon, WTH, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Edam-Volendam

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Edam-Volendam

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Edam-Volendam.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Edam-Volendam liggen rond de €1050,00 – €1850,00. De geldende tarieven hangen af van verschillende factoren. Boven alles is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige keuzes die de prijzen bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Edam-Volendam (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€750 – €795
20 – 25 m2€850 – €1350€1125 – €1500
40 – 50 m2€2225 – €2875€2650 – €3250
60 – 65 m2€3850 – €4375€4075 – €4850
80 – 90 m2€5200 – €5700€5750 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, wapening, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: meerdere vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok bekijk je overzichtelijk praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Edam-Volendam? Hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Amsterdam, Diemen en Waterland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Edam-Volendam is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.edam-volendam.nl). Voor vergroenings installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Edam-Volendam?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €875 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.450 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het gekozen product (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het type model, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Edam-Volendam, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1130, 1131, 1132.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie