Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vortum-Mullem vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Vortum-Mullem? Het is een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts lees je alles over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Vortum-Mullem!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-vortum-mullem-5827

Vloerverwarming laten leggen in Vortum-Mullem

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Daardoor mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan specificeren stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de woonkamer, badkamer, toilet, berging / schuur, keuken, gang. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen modellen zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, vinyl, PVC, tapijt, tegels, parket. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Vortum-Mullem eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief delen wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Vortum-Mullem

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat bij jouw situatie past hangt af van meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de lijst hierna tref je praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Vortum-Mullem.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Bosch, Vaillant, Remeha, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, e-Heat, Technea, Danfoss, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Vortum-Mullem

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Vortum-Mullem

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Vortum-Mullem.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een goedkope manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Vortum-Mullem schommelen tussen de €925,00 tot €2075,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van diverse werkzaamheden. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige aspecten die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vortum-Mullem (update maandag, 22 juli 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €720€750 – €795
25 m2€850 – €1225€950 – €1525
40 – 45 m2€2250 – €2775€2650 – €3375
65 m2€3850 – €4425€4050 – €4725
80 m2 +€5225 – €5700€5700 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, draadmatten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Disclaimer: sommige afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna bekijk je een toelichting / meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vortum-Mullem? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Overloon, Boxmeer en Holthees.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Land van Cuijk kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Vortum-Mullem?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €825 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €6.500 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door de gewenste installatie (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vortum-Mullem, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5827.

Plaats een reactie