Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haps vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Haps? Het is een comfortabele verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts verstrekken we bruikbare informatie over de huidige soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Haps!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-haps-5443

Vloerverwarming laten leggen in Haps

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, toilet, slaapkamer, keuken, gang, woonkamer. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire producten zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, tegels, tapijt, linoleum, laminaat, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Haps eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan het adres van de woning, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail ontvang jij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming experts omgeving Haps

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). Hieronder check je nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wordt steeds populairder. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Haps.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, AWB, Bosch, Vaillant, ATAG.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Danfoss, Technea, Warmup, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Haps

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Haps

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Haps.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw woning op een slimme manier op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Haps schommelen tussen de €975,00 – €2450,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Zo wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele zaken die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de volgende tabel vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haps (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€755 – €800
20 m2€925 – €1325€950 – €1550
45 m2€2300 – €2800€2625 – €3275
65 m2€3700 – €4450€4125 – €4900
90 m2 +€5200 – €5750€5575 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Advies: meerdere constructies werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna bekijk je stapsgewijs extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haps? In het onderstaande overzicht delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Linden, Landhorst en Gassel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Land van Cuijk is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Haps?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €750 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het gekozen model (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het gekozen model, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Middels dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haps, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5441, 5443.

Plaats een reactie