Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint Hubert vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Sint Hubert? Het gaat om een verwarmingstype dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal delen we praktische informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Sint Hubert!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-sint-hubert-5454

Vloerverwarming laten leggen in Sint Hubert

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Op die manier mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de badkamer, keuken, woonkamer, berging / schuur, gang, toilet. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende installaties zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, vinyl, linoleum, tegels, laminaat, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Sint Hubert eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail ontvang jij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van ervaren vloerverwarming installateurs nabij Sint Hubert

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In de volgende bullets bieden we handige informatie over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Sint Hubert.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Vaillant, Bosch, ATAG, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, WTH, Magnum, Technea, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Sint Hubert

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Sint Hubert

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Sint Hubert.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkope oplossing.

Jouw ruimtes op een goedkope manier op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint Hubert liggen tussen de €1200,00 – €2050,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende zaken. Ten eerste maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die de totaalprijs bepalen: het soort systeem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de lijst hierna tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint Hubert (update maandag, 22 juli 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€760 – €800
20 m2€825 – €1250€1075 – €1625
50 m2€2300 – €2900€2675 – €3325
65 m2€3750 – €4350€4200 – €4825
90 m2 +€5250 – €5775€5750 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, verdeler, wapening, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen geven de beste prestaties. Notitie: diverse types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een specialist of winkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna tref je kort en bondig meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint Hubert? Hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Mill, Wilbertoord en Rijkevoort-De Walsert.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Land van Cuijk is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeente-mill.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Sint Hubert?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.350 voor 10-15 m2 tot zo’n €6.000 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het geselecteerde model (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het type product, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint Hubert, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5454.

Plaats een reactie