Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rijkevoort-De Walsert vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Rijkevoort-De Walsert? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal vind je praktische informatie over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rijkevoort-De Walsert!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-rijkevoort-de-walsert-5449

Vloerverwarming laten leggen in Rijkevoort-De Walsert

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Met een professional weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan verduidelijken we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de berging / schuur, slaapkamer, gang, badkamer, woonkamer, keuken. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende producten zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, linoleum, PVC, tapijt, parket, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Rijkevoort-De Walsert vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan adresgegevens, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail delen we een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven regio Rijkevoort-De Walsert

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem komt tot stand door allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. Hieronder vertellen we meer info over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Rijkevoort-De Walsert.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Vaillant, Bosch, Remeha, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Technea, Danfoss, Therminon, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Rijkevoort-De Walsert

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Rijkevoort-De Walsert

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Rijkevoort-De Walsert.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een slimme wijze opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rijkevoort-De Walsert kost globaal gezien tussen de €1025,00 – €2425,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal onderdelen. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante factoren die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rijkevoort-De Walsert (update zondag, 21 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€755 – €805
25 m2€925 – €1325€1125 – €1650
40 m2€2275 – €2875€2675 – €3275
70 m2€3775 – €4350€4050 – €4775
80 – 90 m2€5150 – €5700€5700 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Tip: sommige afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand check je een toelichting / extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rijkevoort-De Walsert? In het onderstaande overzicht tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Wanroij, Mill en Landhorst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Land van Cuijk is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Rijkevoort-De Walsert?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €850 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.450 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt berekend aan de hand van het soort product (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het soort systeem, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rijkevoort-De Walsert, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5449.

Plaats een reactie