Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wilbertoord vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Wilbertoord? Vloerverwarming wil zeggen een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts verstrekken we veel info over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wilbertoord!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-wilbertoord-5455

Vloerverwarming laten leggen in Wilbertoord

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Door die keuze heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de woonkamer, toilet, berging / schuur, gang, badkamer, slaapkamer. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende keuzes zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In veel situaties zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, tegels, parket, PVC, laminaat, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Wilbertoord eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mail en jouw 06-nummer. Via mail of per post ontvang jij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van bekende vloerverwarming vakmannen regio Wilbertoord

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze komt tot stand door een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna check je meer details over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij verbouwingen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse isolatieplaten & noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Wilbertoord.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Remeha, ATAG, Bosch, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Technea, Danfoss, Magnum, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Wilbertoord

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Wilbertoord

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Wilbertoord.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een slimme manier warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Wilbertoord liggen op gemiddeld €1150,00 – €1925,00. Goede prijsindicaties hangen af van allerlei onderdelen. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige zaken die de prijs bepalen: het type verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wilbertoord (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €720€770 – €795
20 m2€950 – €1275€975 – €1600
50 m2€2200 – €2775€2700 – €3275
60 – 70 m2€3750 – €4400€4050 – €4700
80 – 90 m2€5150 – €5725€5750 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, draadmatten, verdeler, wapening, pompschakelaar, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Belangrijk: sommige vloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand bekijk je in het kort de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wilbertoord? In het schema hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Langenboom, Veghel en Mill.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Land van Cuijk is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeente-mill.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Wilbertoord?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.475 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €6.450 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie wordt beïnvloed door de gewenste installatie (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het soort model, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wilbertoord, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5455.

Plaats een reactie