Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wanroij vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Wanroij? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal bieden wij alles over de beschikbare vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Wanroij!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-wanroij-5446

Vloerverwarming laten leggen in Wanroij

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Met een professional heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan badkamer, keuken, berging / schuur, gang, toilet, slaapkamer. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest gangbare keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, PVC, tapijt, parket, tegels, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Wanroij zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post bieden we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Wanroij

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze is mede afhankelijk van velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In de lijst hierna bekijk je details over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Wanroij.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha, AWB.

Natbouwsysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Warmup, Therminon, e-Heat, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Wanroij

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Wanroij

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Wanroij.

 • Korte opwarmtijd.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw appartement op een voordelige manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wanroij schommelen tussen de €1000,00 – €2050,00. De exacte kosten worden bepaald door veel factoren. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de volgende weergave vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wanroij (update dinsdag, 16 april 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€755 – €810
20 m2€900 – €1300€975 – €1575
40 – 45 m2€2275 – €2800€2675 – €3200
65 – 70 m2€3725 – €4425€4100 – €4850
80 – 90 m2€5125 – €5675€5525 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: diverse constructies werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of winkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok verstrekken we kort en bondig meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wanroij? In de tabel hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Haps, Rijkevoort en Oeffelt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Land van Cuijk is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Wanroij?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.400 voor 10 tot 20 m2 tot wel €6.300 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gewenste model (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde systeem, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wanroij, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5446.

Plaats een reactie