Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stevensbeek vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Stevensbeek? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site ontdek je nuttige informatie over de actuele vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Stevensbeek!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-stevensbeek-5844

Vloerverwarming laten leggen in Stevensbeek

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Met een professional weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de gang, slaapkamer, berging / schuur, badkamer, toilet, keuken. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Doorgaans is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als parket, tegels, vinyl, tapijt, laminaat, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Stevensbeek vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming experts regio Stevensbeek

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem is onderhevig aan velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. Hieronder tref je details over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Stevensbeek.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Intergas, Vaillant, ATAG, Nefit.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Therminon, Technea, Danfoss, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Stevensbeek

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Stevensbeek

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Stevensbeek.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw appartement op een slimme wijze warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Stevensbeek liggen tussen de €1275,00 – €1975,00. De geldende tarieven hangen af van meerdere aspecten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere zaken die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stevensbeek (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€750 – €780
25 m2€800 – €1200€1025 – €1450
45 m2€2325 – €2750€2700 – €3375
60 – 65 m2€3750 – €4425€4125 – €4900
90 m2 +€5125 – €5800€5650 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, verdeler en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Notitie: enkele vloertypes werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder verstrekken we overzichtelijk de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stevensbeek? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Oploo, Sint Anthonis en Sambeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Land van Cuijk is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor energiebesparende installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Stevensbeek?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €825 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €5.550 voor 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het soort systeem (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het geselecteerde model, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stevensbeek, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5844.

Plaats een reactie