Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Escharen vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Escharen? Vloerverwarming is een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina vertellen we je bruikbare informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Escharen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-escharen-5364

Vloerverwarming laten leggen in Escharen

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. In die situatie weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de gang, slaapkamer, toilet, berging / schuur, keuken, badkamer. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen producten zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, tapijt, vinyl, parket, PVC, tegels. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Escharen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om het adres van de woning, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) ontvang je een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van bekende vloerverwarming specialisten regio Escharen

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema vind je praktische informatie over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Escharen.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, ATAG, Nefit, Remeha, AWB.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Magnum, Warmup, WTH, Danfoss0Escharen

  Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
  • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Escharen

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Escharen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een goedkope manier opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Escharen liggen rond de €1100,00 tot €1875,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van meerdere facetten. Allereerst maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke keuzes die de totaalprijs bepalen: het type installatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Escharen (update woensdag, 24 april 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€770 – €780
25 m2€900 – €1225€1000 – €1500
50 m2€2350 – €2800€2600 – €3375
60 – 70 m2€3850 – €4500€4000 – €4775
80 – 90 m2€5250 – €5750€5525 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, thermostaat, wapening en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Belangrijk: bepaalde soorten zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een professional of winkel. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna bieden we in het kort aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Escharen? Onderstaand check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Keent, Megen en Overlangel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Land van Cuijk bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Escharen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.225 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.600 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het gewenste systeem (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van de gekozen installatie, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Escharen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5364.

Plaats een reactie