Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Katwijk vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Katwijk? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal bekijk je veel info over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Katwijk!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-katwijk-5433

Vloerverwarming laten leggen in Katwijk

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Met een professional is er geen twijfel of de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de keuken, slaapkamer, badkamer, toilet, gang, woonkamer. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende soorten zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, tapijt, PVC, tegels, laminaat, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Katwijk vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Katwijk

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is onderhevig aan jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het onderstaande blok lees je details over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Met name bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Katwijk.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, AWB, ATAG, Bosch, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Magnum, Warmup, WTH, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Katwijk

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Katwijk

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Katwijk.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Katwijk liggen tussen de €1000,00 tot €2200,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door veel werkzaamheden. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In het volgende schema vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Katwijk (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €725€765 – €790
25 m2€800 – €1275€1050 – €1650
45 – 50 m2€2275 – €2875€2600 – €3225
60 – 70 m2€3775 – €4350€4200 – €4850
80 – 85 m2€5150 – €5675€5525 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, wapening en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Advies: diverse soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder bekijk je een toelichting / praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Katwijk? Op deze pagina delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Venhorst, Vianen en De Mortel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Land van Cuijk bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Katwijk?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €750 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.000 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door de gekozen installatie (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Katwijk, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5433.

Plaats een reactie