Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Linden vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Linden? Vloerverwarming betreft een een lage temperatuur verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal verstrekken we uitgebreide informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Linden!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-linden-5439

Vloerverwarming laten leggen in Linden

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de gang, woonkamer, badkamer, slaapkamer, keuken, toilet. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste soorten zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, parket, PVC, vinyl, linoleum, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Linden zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals de locatie van je huis, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail krijg jij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming specialisten nabij Linden

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna delen we nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Vooral als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Linden.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Nefit, Intergas, Bosch, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Danfoss, WTH, Technea, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Linden

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Linden

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Linden.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Linden liggen rond de €1300,00 tot €2250,00. De geldende tarieven hangen af van diverse facetten. Zo is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en het soort afwerkvloer. In het volgende blok tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Linden (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€750 – €795
20 – 25 m2€800 – €1275€1075 – €1550
45 – 50 m2€2275 – €2750€2625 – €3350
60 – 70 m2€3800 – €4450€4025 – €4700
80 – 85 m2€5125 – €5750€5650 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Advies: sommige types werken minder goed. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna verstrekken we samengevat de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Linden? In de tabel hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Beers, Oeffelt en Sint Agatha.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Land van Cuijk krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Linden?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €850 voor 15 m2 tot zo’n €5.050 voor 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het gekozen systeem (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het soort model, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Linden, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5439.

Plaats een reactie