Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vierlingsbeek vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Vierlingsbeek? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem die direct onder de vloer ligt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal bekijk je alles over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vierlingsbeek!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-vierlingsbeek-5821

Vloerverwarming laten leggen in Vierlingsbeek

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Daardoor heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan gang, badkamer, keuken, woonkamer, berging / schuur, toilet. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste producten zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, PVC, tegels, laminaat, tapijt, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Vierlingsbeek zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om adresgegevens, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via de mail sturen wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Vierlingsbeek

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming delen we details over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Vierlingsbeek.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, AWB, Intergas, Remeha, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Therminon, Warmup, Technea, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Vierlingsbeek

Een elektrische installatie werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Vierlingsbeek

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Vierlingsbeek.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een innovatieve manier opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Vierlingsbeek schommelen tussen de €1275,00 tot €2125,00. De geldende tarieven worden bepaald door veel werkzaamheden. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die de prijs bepalen: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de lijst hierna krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vierlingsbeek (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€770 – €810
20 m2€900 – €1275€950 – €1500
45 – 50 m2€2350 – €2875€2625 – €3350
65 – 70 m2€3825 – €4500€4125 – €4725
80 m2 +€5200 – €5650€5700 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Let op: sommige soorten hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand bieden we samengevat de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vierlingsbeek? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Vredepeel, Maashees en Merselo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Land van Cuijk is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor energiebesparende installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Vierlingsbeek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.425 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.650 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs hangt sterk af van het type product (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het gewenste product, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vierlingsbeek, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5820, 5821.

Plaats een reactie