Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oeffelt vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Oeffelt? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina vind je veel info over de hedendaagse typen vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Oeffelt!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-oeffelt-5441

Vloerverwarming laten leggen in Oeffelt

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Met die beslissing ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan berging / schuur, gang, woonkamer, toilet, badkamer, keuken. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste installaties zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, PVC, linoleum, vinyl, tegels, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Oeffelt alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) ontvang jij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming experts regio Oeffelt

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In de lijst hierna bieden we aanvullende details over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Oeffelt.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Bosch, Intergas, Remeha, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Therminon, Danfoss, Technea, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Oeffelt

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Oeffelt

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Oeffelt.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oeffelt liggen tussen de €1175,00 tot €1875,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. verschillende facetten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de lijst hierna delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oeffelt (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€750 – €785
20 – 25 m2€875 – €1275€1025 – €1650
45 m2€2300 – €2775€2625 – €3300
60 – 70 m2€3750 – €4375€4150 – €4850
80 – 90 m2€5150 – €5650€5625 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, tackerplaten, wapening, verdeler, noppenplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Disclaimer: meerdere vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok delen we stapsgewijs de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oeffelt? Hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Gassel, Haps en Beers.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Land van Cuijk ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor groene energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Oeffelt?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.075 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.100 voor een groter huis (100 m2). De prijs hangt sterk af van het soort model (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het geselecteerde product, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oeffelt, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5441.

Plaats een reactie