Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Holthees vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Holthees? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal vertellen we je handige informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Holthees!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-holthees-5824

Vloerverwarming laten leggen in Holthees

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, woonkamer, gang, berging / schuur, toilet, badkamer. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het soort systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende installaties zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. In kleinere huisjes is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, tapijt, PVC, linoleum, tegels, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Holthees zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om het adres van de woning, e-mail en telefoonnummer. Via de mail sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming vakmannen regio Holthees

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming vertellen we meer uitleg over de meest populaire soorten en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. In situaties als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Holthees.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant, AWB, Bosch.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, WTH, e-Heat, Danfoss, Magnum, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Holthees

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Holthees

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Holthees.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Holthees liggen rond de €975,00 – €2350,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van diverse werkzaamheden. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Holthees (update zaterdag, 20 april 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €745€750 – €795
20 – 25 m2€875 – €1275€1025 – €1650
45 – 50 m2€2225 – €2900€2625 – €3275
70 m2€3725 – €4450€4200 – €4850
80 – 85 m2€5250 – €5725€5650 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: sommige vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna verstrekken we in het kort meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Holthees? Onderstaand vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Vierlingsbeek, Overloon en Smakt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Land van Cuijk bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Holthees?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.500 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.050 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het type installatie (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het gekozen product, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Holthees, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5824.

Plaats een reactie