Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beers vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Beers? Dit is een comfortabele verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform ontdek je nuttige informatie over de diverse typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Beers!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-beers-5437

Vloerverwarming laten leggen in Beers

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Door het inschakelen van een vakman weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld toilet, berging / schuur, slaapkamer, badkamer, gang, woonkamer. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen types zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, PVC, laminaat, tapijt, parket, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Beers zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode en huisnummer, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van bekende vloerverwarming specialisten regio Beers

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en je beschikbare budget. Hieronder tref je handige informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij verbouwingen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Beers.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas, Bosch, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, WTH, Technea, Danfoss, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Beers

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Beers

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Beers.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een slimme wijze warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Beers schommelen tussen de €1000,00 – €2450,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Boven alles maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve keuzes die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beers (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€770 – €780
25 m2€875 – €1200€1050 – €1475
40 – 45 m2€2325 – €2875€2550 – €3250
65 m2€3725 – €4375€4075 – €4875
85 – 90 m2€5125 – €5650€5575 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Advies: meerdere vloertypes werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder bieden we een toelichting / aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beers? In de tabel hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Vianen, Gassel en Katwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Land van Cuijk is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Beers?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.000 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.450 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door de gekozen installatie (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het soort model, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beers, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5437.

Plaats een reactie