Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westerbeek vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Westerbeek? Het gaat om een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je uitgebreide informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Westerbeek!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-westerbeek-5843

Vloerverwarming laten leggen in Westerbeek

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. In die situatie weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de berging / schuur, gang, toilet, badkamer, woonkamer, keuken. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende soorten zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, PVC, tapijt, tegels, parket. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Westerbeek eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw mailadres en telefoonnummer. Per mail bieden wij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming specialisten regio Westerbeek

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema delen we meer over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Westerbeek.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Remeha, Vaillant, ATAG, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Technea, Danfoss, e-Heat, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Westerbeek

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Westerbeek

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Westerbeek.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Westerbeek liggen rond de €1000,00 – €2425,00. De definitieve prijzen komen tot stand door verschillende zaken. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westerbeek (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €745€755 – €795
25 m2€800 – €1250€1025 – €1475
45 – 50 m2€2225 – €2825€2525 – €3300
70 m2€3725 – €4475€4175 – €4875
80 – 90 m2€5175 – €5700€5600 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, verdeler, thermostaat, pompschakelaar en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Notitie: sommige constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of showroom. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder delen we overzichtelijk praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westerbeek? Op deze pagina delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Sambeek, Stevensbeek en Beugen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Land van Cuijk ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Westerbeek?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.225 voor 10-15 m2 tot wel €5.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het gekozen product (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het geselecteerde product, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westerbeek, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5843.

Plaats een reactie