Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maashees vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Maashees? Het gaat om een type verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je veel info over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Maashees!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-maashees-5823

Vloerverwarming laten leggen in Maashees

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Op die manier heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, keuken, gang, slaapkamer, badkamer, toilet. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, PVC, linoleum, tegels, vinyl, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Maashees vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals adresgegevens, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail ontvang jij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming vakmannen nabij Maashees

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past hangt af van allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets check je meer details over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Maashees.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Vaillant, AWB, Nefit, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Danfoss, e-Heat, Magnum, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Maashees

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Maashees

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Maashees.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Maashees liggen op gemiddeld €1175,00 – €2425,00. De geldende tarieven komen tot stand door veel facetten. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maashees (update donderdag, 23 mei 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €730€760 – €785
25 m2€825 – €1325€1000 – €1575
40 m2€2200 – €2875€2575 – €3275
60 – 70 m2€3850 – €4375€4050 – €4850
85 – 90 m2€5175 – €5800€5650 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, wapening, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Tip: enkele constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna bieden we kort en bondig de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maashees? In het gedeelte hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Smakt, Holthees en Vredepeel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Land van Cuijk kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Maashees?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.425 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.200 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het soort product (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het gekozen product, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maashees, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5823.

Plaats een reactie