Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Grave vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Grave? Dit is een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal check je alles over de meest toegepaste typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Grave!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-grave-5361

Vloerverwarming laten leggen in Grave

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Zo is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld woonkamer, keuken, gang, slaapkamer, berging / schuur, badkamer. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire keuzes zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, linoleum, parket, vinyl, tegels, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Grave eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon krijg jij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming installatiebedrijven nabij Grave

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt hangt af van verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets vertellen we bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Grave.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, ATAG, AWB, Remeha, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, e-Heat, WTH, Warmup, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Grave

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Grave

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Grave.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een goedkope manier behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Grave schommelen tussen de €925,00 tot €2325,00. De geldende tarieven hangen af van veel zaken. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Grave (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€760 – €785
20 – 25 m2€875 – €1275€1150 – €1500
40 m2€2200 – €2825€2625 – €3225
65 – 70 m2€3800 – €4425€4175 – €4825
80 – 85 m2€5125 – €5800€5750 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, wapening, verdeler, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Disclaimer: diverse vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de opsomming hieronder check je kort en bondig de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Grave? Onderstaand delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Overlangel, Escharen en Neerloon.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Land van Cuijk kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Grave?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.025 voor 15 m2 tot zeker €6.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het type installatie (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het gekozen model, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Grave, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5360, 5361.

Plaats een reactie