Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vianen vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Vianen? Dit is een type verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina lees je handige informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Vianen!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-vianen-5434

Vloerverwarming laten leggen in Vianen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Op die manier is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, badkamer, gang, woonkamer, keuken. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen types zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tegels, parket, laminaat, linoleum, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Vianen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan jouw adres, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post krijg je 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij Vianen

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het volgende schema bekijk je bruikbare informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt steeds populairder. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Vianen.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Bosch, ATAG, Intergas, AWB.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, e-Heat, Danfoss, Therminon, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Vianen

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Vianen

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Vianen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Vianen liggen op gemiddeld €1300,00 – €2475,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door verschillende zaken. Allereerst maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vianen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€760 – €780
20 m2€825 – €1300€1075 – €1450
50 m2€2250 – €2850€2575 – €3250
65 – 70 m2€3800 – €4375€4000 – €4900
90 m2 +€5250 – €5650€5500 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, draadmatten, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Advies: sommige vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna delen we in het kort meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vianen? In het onderstaande overzicht check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Cuijk, Sint Agatha en Venhorst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Land van Cuijk is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor hernieuwbare oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Vianen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €750 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het type installatie (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het gekozen model, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vianen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5434.

Plaats een reactie