Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rijkevoort vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Rijkevoort? Vloerverwarming is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal check je bruikbare informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rijkevoort!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-rijkevoort-5447

Vloerverwarming laten leggen in Rijkevoort

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan delen we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, toilet, badkamer, gang, keuken, slaapkamer. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare installaties zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, vinyl, parket, tapijt, linoleum, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Rijkevoort vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief bieden we een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming specialisten nabij Rijkevoort

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem heeft te maken met diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de lijst hierna vertellen we details over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Rijkevoort.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Remeha, ATAG, Vaillant, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer blijft langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Warmup, e-Heat, Danfoss, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Rijkevoort

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Rijkevoort

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Rijkevoort.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een duurzame wijze opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rijkevoort komen uit tussen de €1075,00 – €2275,00. De definitieve prijzen hangen af van allemaal aspecten. Allereerst wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele factoren die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rijkevoort (update zondag, 14 april 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €725€775 – €790
25 m2€950 – €1225€1075 – €1500
40 – 45 m2€2300 – €2750€2600 – €3400
60 – 65 m2€3725 – €4500€4100 – €4700
85 m2 +€5175 – €5650€5500 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, draadmatten, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Let op: bepaalde vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hieronder check je stapsgewijs aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rijkevoort? Op deze pagina bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Landhorst, Rijkevoort-De Walsert en Haps.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Land van Cuijk ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor groene installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Rijkevoort?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.475 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.750 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie is afhankelijk van het soort model (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement hangt af van het soort product, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rijkevoort, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5447.

Plaats een reactie