Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ledeacker vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Ledeacker? Vloerverwarming is een comfortabel verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal verstrekken we uitgebreide informatie over de hedendaagse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Ledeacker!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-ledeacker-5846

Vloerverwarming laten leggen in Ledeacker

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder specificeren in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan woonkamer, keuken, berging / schuur, gang, badkamer, slaapkamer. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare types zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties zal een infrarood model ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, laminaat, parket, tapijt, PVC, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Ledeacker eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals postcode en huisnummer, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) ontvang je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Ledeacker

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Het perfecte systeem hangt af van verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna lees je meer informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model kan zeer interessant zijn. Vooral bij verbouwklussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Ledeacker.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, ATAG, Nefit, AWB, Vaillant.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Warmup, Danfoss, Magnum, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Ledeacker

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Ledeacker

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Ledeacker.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een innovatieve manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ledeacker liggen rond de €1250,00 tot €2075,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van meerdere aspecten. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele keuzes die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, de oppervlakte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ledeacker (update zondag, 14 april 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €720€775 – €790
20 m2€850 – €1225€975 – €1625
45 m2€2325 – €2750€2600 – €3225
60 m2€3775 – €4400€4050 – €4700
80 m2 +€5125 – €5675€5700 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, wapening en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Advies: meerdere soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok delen we kort en bondig praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ledeacker? Hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Stevensbeek, Afferden en Westerbeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Land van Cuijk is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Ledeacker?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.025 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.050 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het geselecteerde product (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het type systeem, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ledeacker, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. In dat geval worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5846.

Plaats een reactie