Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beugen vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Beugen? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten vind je uitgebreide informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Beugen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-beugen-5835

Vloerverwarming laten leggen in Beugen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan delen we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de slaapkamer, keuken, badkamer, toilet, gang, woonkamer. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende installaties zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, parket, PVC, tapijt, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Beugen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon bieden wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming specialisten regio Beugen

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem heeft te maken met jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok delen we informatie over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Beugen.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, AWB, Intergas, ATAG, Remeha.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer blijft langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, e-Heat, Magnum, WTH, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Beugen

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Beugen

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Beugen.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw woning op een duurzame wijze warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Beugen variëren tussen de €1125,00 tot €1825,00. De geldende tarieven komen tot stand door verschillende facetten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In het volgende blok bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beugen (update woensdag, 24 april 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €740€775 – €810
20 – 25 m2€900 – €1250€1000 – €1550
45 – 50 m2€2250 – €2825€2600 – €3225
60 m2€3775 – €4450€4100 – €4875
80 – 90 m2€5125 – €5775€5650 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, wapening, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Tip: bepaalde vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna tref je stapsgewijs meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beugen? In het onderstaande overzicht delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Vortum-Mullem, Sambeek en Groeningen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Land van Cuijk krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Beugen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.250 voor 10-15 m2 tot zo’n €6.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het gekozen systeem (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het precieze rendement hangt af van het geselecteerde systeem, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beugen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5835.

Plaats een reactie