Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sambeek vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Sambeek? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform bekijk je veel info over de actuele soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sambeek!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-sambeek-5836

Vloerverwarming laten leggen in Sambeek

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Met een professional weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, berging / schuur, keuken, toilet, gang, badkamer. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. Soms kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, tapijt, linoleum, tegels, PVC, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Sambeek zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail sturen we gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming installateurs regio Sambeek

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze komt tot stand door meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets vertellen we meer over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Sambeek.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Nefit, Intergas, ATAG, AWB.

Natbouw-systemen

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Technea, Therminon, e-Heat, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Sambeek

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Sambeek

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Sambeek.

 • Snelle en praktische methode.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw plek op een voordelige manier opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sambeek liggen rond de €1025,00 tot €2000,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door veel onderdelen. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke zaken die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In het volgende schema krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sambeek (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €740€750 – €795
25 m2€950 – €1200€950 – €1550
40 – 45 m2€2300 – €2825€2625 – €3275
65 – 70 m2€3850 – €4500€4100 – €4900
90 m2 +€5100 – €5725€5750 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, wapening, draadmatten, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: diverse soorten werken minder goed. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok vind je samengevat praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sambeek? In het onderstaande overzicht tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Boxmeer, Oploo en Vortum-Mullem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Land van Cuijk kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Sambeek?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.175 voor 10 m2 tot zeker €5.350 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie kom tot stand door het gekozen product (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van de geselecteerde installatie, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sambeek, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5836.

Plaats een reactie