Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Mill vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Mill? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website check je alles over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Mill!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-mill-5451

Vloerverwarming laten leggen in Mill

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Daardoor weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer, gang. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen modellen zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, tegels, linoleum, vinyl, parket, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Mill eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Mill

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem hangt af van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het volgende schema tref je aanvullende details over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Mill.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Bosch, ATAG, Intergas, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, e-Heat, Magnum, Danfoss, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Mill

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Mill

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Mill.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw kamer op een voordelige manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Mill liggen tussen de €1200,00 tot €2225,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere werkzaamheden. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de lijst hierna bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Mill (update zondag, 26 mei 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€770 – €785
20 m2€950 – €1350€975 – €1475
40 m2€2200 – €2900€2625 – €3225
65 – 70 m2€3725 – €4450€4100 – €4900
80 m2 +€5125 – €5775€5725 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, verdeler, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Let op: bepaalde vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder check je overzichtelijk praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Mill? In het schema hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Rijkevoort, Langenboom en Wanroij.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Land van Cuijk kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemeente-mill.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Mill?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.150 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.300 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het gekozen product (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het geselecteerde systeem, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Mill, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5450, 5451.

Plaats een reactie