Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Waarland vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Waarland? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts vertellen we je alles over de verschillende vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Waarland!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-waarland-1738

Vloerverwarming laten leggen in Waarland

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de woonkamer, toilet, badkamer, gang, slaapkamer, keuken. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen types zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. Voor sommige woningen zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, parket, PVC, tapijt, vinyl, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Waarland eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon bieden we offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Schagen en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven regio Waarland

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de volgende bullets lees je aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Waarland.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Remeha, AWB, ATAG, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer blijft langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Magnum, Danfoss, Therminon, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Waarland

Een elektrische installatie werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Waarland

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Waarland.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een slimme wijze warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Waarland kost globaal gezien tussen de €1175,00 – €1850,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei factoren. Ten eerste maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Waarland (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€770 – €790
20 – 25 m2€900 – €1275€1075 – €1600
50 m2€2275 – €2775€2550 – €3325
70 m2€3750 – €4350€4000 – €4775
85 m2 +€5150 – €5800€5525 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Let op: diverse vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder tref je overzichtelijk de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Waarland? Onderstaand delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in t Veld, Sint Maarten en Oude Niedorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Schagen ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.schagen.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Waarland?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.250 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.900 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het gekozen product (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het gekozen product, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Middels gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Waarland, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1738.

Plaats een reactie