Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oploo vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Oploo? Het is een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website vertellen we je uitgebreide informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oploo!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-oploo-5841

Vloerverwarming laten leggen in Oploo

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, badkamer, keuken, toilet. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste modellen zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, tapijt, laminaat, parket, PVC, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Oploo eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail bieden we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming experts omgeving Oploo

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en budget. In het volgende schema delen we informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij verbouwingen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Oploo.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Vaillant, Bosch, Intergas, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Technea, WTH, Therminon, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Oploo

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Oploo

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oploo.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw appartement op een slimme wijze behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oploo variëren tussen de €1100,00 tot €2475,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele zaken die de prijzen bepalen: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oploo (update zondag, 14 april 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €740€775 – €790
25 m2€950 – €1275€1000 – €1450
40 m2€2225 – €2800€2550 – €3325
60 – 70 m2€3750 – €4450€4000 – €4800
85 m2 +€5225 – €5800€5700 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, wapening, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: sommige vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave bieden we overzichtelijk de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oploo? In het schema hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Beugen, Westerbeek en Boxmeer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Land van Cuijk ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Oploo?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €875 voor 15 m2 tot zeker €5.400 voor een groter huis (100 m2). De prijs hangt sterk af van het soort installatie (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement hangt af van het gekozen model, de afwerking en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oploo, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Om te beginnen kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5840, 5841.

Plaats een reactie