Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Boxmeer vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Boxmeer? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer wordt gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform bieden wij bruikbare informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Boxmeer!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-boxmeer-5831

Vloerverwarming laten leggen in Boxmeer

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de gang, badkamer, berging / schuur, keuken, slaapkamer, toilet. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire keuzes zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, PVC, parket, laminaat, tegels, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Boxmeer op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om jouw adres, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail krijg je offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming vakmannen omgeving Boxmeer

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de maximale kosten. In het onderstaande blok check je informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Boxmeer.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Bosch, Remeha, Vaillant, Intergas.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Therminon, Danfoss, WTH, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Boxmeer

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Boxmeer

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Boxmeer.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw huis op een innovatieve manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Boxmeer liggen op gemiddeld €1125,00 – €2175,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse facetten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Boxmeer (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€775 – €795
20 m2€825 – €1325€1050 – €1650
45 – 50 m2€2250 – €2825€2625 – €3250
70 m2€3725 – €4450€4050 – €4750
90 m2 +€5250 – €5775€5725 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, noppenplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar, draadmatten en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Advies: sommige soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna verstrekken we overzichtelijk meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Boxmeer? Hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Groeningen, Beugen en Overloon.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Land van Cuijk kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Boxmeer?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.100 voor 10-15 m2 tot wel €5.800 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door de gekozen installatie (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het soort systeem, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Boxmeer, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5830, 5831.

Plaats een reactie