Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Overloon vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Overloon? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal delen we uitgebreide informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Overloon!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-overloon-5825

Vloerverwarming laten leggen in Overloon

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de keuken, gang, badkamer, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een type verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Bekende modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een cement dekvloer of vloerafwerking als PVC, parket, tapijt, tegels, linoleum, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Overloon eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail sturen wij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van bekende vloerverwarming experts nabij Overloon

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt hangt af van allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming delen we handige informatie over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Overloon.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, AWB, Bosch, Intergas, Remeha.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Magnum, Therminon, e-Heat, Warmup0Overloon

  Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
  • Relatief gemakkelijk te leggen.
  • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Overloon

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Overloon.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een voordelige manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Overloon kost globaal gezien tussen de €1150,00 tot €1900,00. De definitieve prijzen worden bepaald door allemaal werkzaamheden. Zo is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die de totaalprijs bepalen: het type installatie, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Overloon (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €720€760 – €790
25 m2€850 – €1275€1125 – €1575
45 m2€2250 – €2775€2650 – €3225
65 m2€3700 – €4350€4100 – €4825
85 m2 +€5150 – €5725€5600 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: bepaalde afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hierna bieden we in het kort praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Overloon? Hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Maashees, Groeningen en Vierlingsbeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Land van Cuijk is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor energiebesparende energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Overloon?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €900 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €6.450 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het gekozen systeem (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het type installatie, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Overloon, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5825.

Plaats een reactie