Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Hoe werken verschillende type vloerverwarmingen?

Hoe werkt het en welke methoden van vloerverwarming zijn mogelijk? Vloerverwarming verwarmt de vloer van je huis op een zeer gelijkmatige wijze. Doordat de gehele vloer wordt gebruikt voor deze manier van verwarmen kan een huis heel gelijkmatig worden verwamd er ontstaat gelijk een prettige woontemperatuur. Hoeveel warmte de vloer afgeeft hangt af van onder andere de temperatuur van de vloer, dikte van de vloer, type vloer en de temperatuur van de ruimte zelf.

Vloerverwarming op basis van water

De vloerverwarming op basis van water is de meest bekende en traditionele manier van vloerverwarming. Vaak gebruikt men deze manier van verwarmen als hoofdverwarming voor het huis. De vloer wordt voorzien van leidingen waar warm water doorheen stroomt, hiermee verwarmt men de vloer en het huis. Prettige bijkomstigheid: het kan worden aangesloten op het bestaande CV/leidingen netwerk. Wanneer er ook nog een HR ketel wordt gebruikt is het ook nog eens duurzaam en kostenbepsparend. Zie ook onze pagina met informatie over het infrezen van vloerverwarming.

Elektrische vloerverwarming

Deze manier van vloerverwarming wordt meestal als bijverwarming gebruikt of om een kleine ruimte te verwarmen. Bij elektrische verwarming is er een zeer dunnen laag nodig, waardoor de vloer bijna niet hoger wordt. Dit systeem werkt niet op de CV installatie. Daarnaast is deze wijze van vloerverwarming behoorlijk prijzig maar daar staat weer tegenover dat het zo goed als onderhoudsvrij is en op meerdere vloeren mogelijk is.

Elektrisch tapijt

U kunt ook uw vloerbedekking laten verwarmen, zo voelt de vloer altijd behaaglijk aan. Toch prettig in bijvoorbeeld een kinderkamer of bijvoorbeeld serre. Deze wijze van verwarmen kan zowel onder bestaand tapijt als onder losse vloerdelen. Ook deze elektrische vloerverwarming kan via een thermostaat geregeld worden.

Vloerkoeling

Vloerkoeling via vloerverwarmingssytemen is mogelijk met zowel traditionele vloerverwarming als de optie waarbij wordt gefreesd. Er moet wel een speciale installatie voor worden ontworpen die zowel kan koelen als warmen.

Verhuisbare vloerverwarming

Dit vloerverwarmingssysteem lijkt misschien nog het meest op de ouderwetse elektrische dekens. Het zijn speciaal gefabriceerde verwarmingsmatten die zorgen voor de warmte op/onder de vloer.

Muurverwarming

Een nieuwe trend, de vloerwarming kan ook in de muren worden aangebracht waardoor de warmte niet alleen onder je voeten vandaan komt maar ook om je heen. Een knuffelmuur in je eigen huis.

Infrarood verwarming

Deze vloerverwarmingsmatten werken op de infra rood technologie en kunnen onder alle soorten vloeren worden gelegd. Via dit portaal vind je eenvoudig en snel erkende installateurs voor dergelijke producten in Vlissingen, Waalwijk en Emmeloord.

Plaats een reactie