Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Groeningen vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Groeningen? Het gaat om een populaire vorm van huisverwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina verstrekken we handige informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Groeningen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-groeningen-5826

Vloerverwarming laten leggen in Groeningen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Zodoende is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de slaapkamer, woonkamer, badkamer, keuken, gang, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare soorten zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. In sommige gevallen is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tapijt, PVC, parket, tegels, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Groeningen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail ontvang jij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van populaire vloerverwarming specialisten regio Groeningen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze is mede afhankelijk van jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming tref je aanvullende uitleg over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wordt steeds populairder. In situaties bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Groeningen.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, e-Heat, Therminon, Magnum, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Groeningen

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Groeningen

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Groeningen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een duurzame manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Groeningen liggen rond de €1300,00 – €2275,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei werkzaamheden. Boven alles is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Groeningen (update dinsdag, 16 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€765 – €800
25 m2€925 – €1275€1000 – €1450
40 m2€2225 – €2800€2650 – €3250
60 – 65 m2€3800 – €4400€4100 – €4725
90 m2 +€5100 – €5650€5525 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, wapening, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Disclaimer: diverse soorten zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna delen we een toelichting / de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Groeningen? Onderstaand delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Holthees, Vortum-Mullem en Maashees.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Land van Cuijk is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor verduurzaming producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Groeningen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.050 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €6.050 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het gekozen product (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het type installatie, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Groeningen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Hierbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5821, 5826.

Plaats een reactie