Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Cuijk vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Cuijk? Dit is een vorm van centrale verwarming die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal delen we veel info over de bekendste typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Cuijk!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-cuijk-5431

Vloerverwarming laten leggen in Cuijk

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Door die keuze heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld keuken, slaapkamer, badkamer, woonkamer, berging / schuur, gang. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veelvoorkomende modellen zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, laminaat, linoleum, vinyl, PVC, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Cuijk eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals postcode en huisnummer, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming experts regio Cuijk

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is hangt af van diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets vind je bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Cuijk.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, ATAG, Bosch, Intergas, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Warmup, Therminon, Technea, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Cuijk

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Cuijk

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Cuijk.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Cuijk komen uit tussen de €1025,00 – €2150,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van diverse facetten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Cuijk (update vrijdag, 12 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€700 – €720€765 – €780
20 – 25 m2€800 – €1250€1000 – €1550
45 m2€2250 – €2875€2625 – €3375
60 – 70 m2€3850 – €4500€4200 – €4875
90 m2 +€5225 – €5650€5700 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, draadmatten, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Belangrijk: meerdere constructies hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave check je stapsgewijs extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Cuijk? Hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in De Mortel, Katwijk en Elsendorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Land van Cuijk kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Cuijk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.150 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €6.450 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van de gekozen installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het type installatie, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Cuijk, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5430, 5431, 5432.

Plaats een reactie