Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noordoostpolder vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Noordoostpolder? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform lees je nuttige informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Noordoostpolder!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-noordoostpolder-8302

Vloerverwarming laten leggen in Noordoostpolder

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Zo weet je zeker dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, keuken, toilet, gang, slaapkamer, badkamer. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In sommige gevallen is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, vinyl, tapijt, parket, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Noordoostpolder alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post sturen wij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Noordoostpolder en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming installateurs regio Noordoostpolder

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna vind je meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Noordoostpolder.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas, Bosch.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, WTH, Magnum, Warmup, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Noordoostpolder

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Noordoostpolder

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Noordoostpolder.

 • Korte opwarmtijd.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een innovatieve manier behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Noordoostpolder liggen op gemiddeld €1200,00 tot €1850,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei facetten. Om te beginnen maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige factoren die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noordoostpolder (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €725€750 – €795
25 m2€825 – €1250€1025 – €1500
40 – 45 m2€2350 – €2775€2625 – €3325
70 m2€3825 – €4400€4075 – €4850
85 m2 +€5250 – €5675€5625 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, noppenplaten, wapening, thermostaat, verdeler, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Flevoland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Let op: meerdere vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder lees je een toelichting / praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Noordoostpolder? In het schema hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Flevoland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Lelystad, Dronten en Urk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Noordoostpolder bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.noordoostpolder.nl). Voor vergroenings producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Noordoostpolder?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €975 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.200 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt beïnvloed door de gewenste installatie (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het soort systeem, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Middels gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Noordoostpolder, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8309.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie