Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint Anthonis vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Sint Anthonis? Dit is een verwarmingstype dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website ontdek je handige informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Sint Anthonis!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-sint-anthonis-5845

Vloerverwarming laten leggen in Sint Anthonis

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Daardoor weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan slaapkamer, keuken, toilet, woonkamer, berging / schuur, badkamer. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste soorten zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, tegels, vinyl, PVC, linoleum, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Sint Anthonis eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om adresgegevens, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) delen wij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming vakmannen nabij Sint Anthonis

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In het onderstaande blok lees je meer info over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Sint Anthonis.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, AWB, Bosch, ATAG, Vaillant.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Therminon, Danfoss, e-Heat, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Sint Anthonis

Een elektrisch model werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Sint Anthonis

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Sint Anthonis.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een goedkope verwarmen opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint Anthonis komen uit tussen de €1050,00 tot €2150,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van meerdere zaken. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint Anthonis (update vrijdag, 12 april 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€755 – €790
25 m2€875 – €1250€1100 – €1650
50 m2€2275 – €2900€2575 – €3200
60 – 70 m2€3850 – €4425€4150 – €4750
80 – 90 m2€5250 – €5725€5625 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, verdeler, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Notitie: enkele constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok lees je in het kort praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint Anthonis? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Westerbeek, Ledeacker en Oploo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Land van Cuijk krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Sint Anthonis?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €725 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.050 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de geselecteerde installatie (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint Anthonis, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5845.

Plaats een reactie