Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Langenboom vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Langenboom? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt geen last meer van koude voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform verstrekken we uitgebreide informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Langenboom!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-langenboom-5453

Vloerverwarming laten leggen in Langenboom

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Op die manier mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan specificeren in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de badkamer, gang, keuken, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende systemen zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, PVC, linoleum, tegels, vinyl, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Langenboom alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief delen wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven nabij Langenboom

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is komt tot stand door verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In het volgende schema delen we meer over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Langenboom.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Vaillant, ATAG, Bosch, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Danfoss, Therminon, Technea, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Langenboom

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Langenboom

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Langenboom.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een voordelige manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Langenboom liggen rond de €1300,00 tot €2125,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van diverse aspecten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke factoren die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Langenboom (update zaterdag, 20 april 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€765 – €780
25 m2€900 – €1275€1150 – €1650
50 m2€2275 – €2850€2625 – €3375
60 – 65 m2€3775 – €4400€4075 – €4800
80 – 90 m2€5100 – €5725€5650 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, tackerplaten, verdeler, wapening, noppenplaten, thermostaat en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: sommige vloeren geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna bekijk je kort en bondig meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Langenboom? In het schema hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Rijkevoort-De Walsert, Sint Hubert en Rijkevoort.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Land van Cuijk is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeente-mill.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Langenboom?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €750 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen model (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Door vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Langenboom, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5453.

Plaats een reactie