Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gassel vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Gassel? Vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je nuttige informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Gassel!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-gassel-5438

Vloerverwarming laten leggen in Gassel

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Op die manier weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, gang, keuken, woonkamer, berging / schuur, toilet. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende modellen zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. Doorgaans is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, laminaat, PVC, tapijt, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Gassel vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan het adres van de woning, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming vakmannen regio Gassel

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze hangt af van allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de lijst hierna bekijk je praktische informatie over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Gassel.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Vaillant, AWB, Nefit, Intergas.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Technea, Danfoss, WTH, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Gassel

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Gassel

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Gassel.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een goedkope manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Gassel schommelen tussen de €1075,00 tot €2150,00. Accurate kostenramingen hangen af van verschillende factoren. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gassel (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €740€770 – €810
25 m2€825 – €1250€1050 – €1450
40 m2€2350 – €2875€2525 – €3275
60 – 65 m2€3750 – €4475€4075 – €4750
80 – 85 m2€5125 – €5775€5750 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: enkele soorten hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok bieden we samengevat praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gassel? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Sint Agatha, Linden en Vianen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Land van Cuijk kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Gassel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €875 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de gekozen installatie (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het gekozen model, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gassel, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5438.

Plaats een reactie