Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Landhorst vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Landhorst? Vloerverwarming wil zeggen een populaire manier van verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze pagina check je bruikbare informatie over de actuele soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Landhorst!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-landhorst-5445

Vloerverwarming laten leggen in Landhorst

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Met die beslissing weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer, gang, toilet. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende systemen zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In veel situaties is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, linoleum, vinyl, tapijt, laminaat, parket. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Landhorst op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief sturen wij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming experts omgeving Landhorst

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem wordt bepaald door een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna lees je nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Landhorst.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Geen droogtijd nodig.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, e-Heat, Danfoss, Magnum, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Landhorst

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Landhorst

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Landhorst.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een duurzame manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Landhorst kost globaal gezien tussen de €1100,00 tot €2500,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door velerlei onderdelen. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke onderdelen die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Landhorst (update zondag, 21 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€760 – €800
20 m2€850 – €1300€1000 – €1600
40 – 50 m2€2200 – €2825€2650 – €3200
60 – 70 m2€3700 – €4400€4125 – €4775
80 – 85 m2€5175 – €5725€5500 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Disclaimer: sommige soorten hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of showroom. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand tref je overzichtelijk aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Landhorst? In de tabel hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Oeffelt, Wanroij en Linden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Land van Cuijk bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor groene energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Landhorst?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.425 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €6.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het gekozen product (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het gekozen product, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Landhorst, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Allereerst kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5445.

Plaats een reactie